Verjaardagsconcert Kristina 26-09-’15

Kamerkoor Pantarhei verjaardagsconcert Kristina

Kristina Gyssels, een trouwe fan, vierde haar vijftigste verjaardag met een concert van Kamerkoor Pantarhei waar ze familie, collega’s en heel veel vrienden op uitnodigde. Zij is trotse mama van drie zonen (Florian, Matthias en Thomas), gepassioneerde djembéspeler en muziekleerkracht.

We mogen Kristina ook gerust een fan van het eerste uur noemen. Zij woonde – bij toeval!- het eerste programma Beauty of Life van Pantarhei bij. Die avond zou ze eigenlijk naar de kanon Pokajanen van Pärt gaan, maar dit concert werd afgelast. Daar had ze achteraf geen spijt van, want Beauty of Life vond ze naar eigen zeggen “fantastisch”.

“Ik ga regelmatig naar concerten”, vertelt Kristina, “en af en toe heb je dan zo’n concert dat er bovenuit steekt, ééntje dat in je hoofd blijft hangen. Dit was er zo één.” Kristina kreeg tijdens dat eerste Pantarhei-concert al de smaak te pakken van componisten die ze later ook graag op haar verjaardagsconcert wou horen: Mealor, Whitacre, Gjeilo passeerden toen al de revue. “Het is muziek die mij sterk raakt.”, vertelt Kristina.

Kristina over Beauty of Life:
“Af en toe heb je dan zo’n concert dat er bovenuit steekt, ééntje dat in je hoofd blijft hangen. Dit was er zo één.”

Dirigente An Meeusen wist Kristina ook te raken: “Ik vind de manier waarop An Meeusen het koor leidt heel fijn om naar te kijken: met heel veel emotie en met ontzettend veel aandacht voor de expressie.”

Al deze schoonheid wou Kristina graag delen met familie, collega’s en heel veel vrienden. “Waarom ik liever een concert wou, dan een etentje of een dansfeest? Dit past meer bij wie ik ben!”

Op haar verjaardagsconcert maakte Kristina ook gebruik van de gelegenheid om alle belangrijke mensen in haar leven letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten. Later op de avond werd Kristina nog verrast met een klein djembéconcert en een zeer ontroerend optreden van haar drie zonen met woord, trompet, cello en zang.

Dank je wel, Kristina, dat we hier bij mochten zijn!


Wil u Kamerkoor Pantarhei ook graag booken voor uw verjaardagsfeest, trouw of andere ceremonie? Neem dan gerust contact met ons op.

Advertenties