Concerten

Festina lente – PUUR Koningsteen

Kamerkoor Pantarhei is fier te gast te zijn in het Idyllische Koninsgteen in de reeks PUUR op 28/05/2017 om 11u.

Het wordt een belevingsconcert Festina lente met mogelijkheid tot deelname aan het concert mits een korte workshop om 10u en mogelijkheid tot biologische lunch na het concert.
Meer info over combinaties en prijzen:
http://www.koningsteen.be/courses/belevingsconcert-festina-lente/

Festina Lente betekent “doe langzaam voort” en dat is ook waartoe het concert wil aansporen, namelijk tot “patience without excitement. In deze drukke maatschappij van haast en stress is het goed om even stil te staan. We ervaren allemaal wel eens hoe zingen kan bijdragen tot ontspanning, groepsgevoel, ons tot tranen toe ontroert, etc. Daar willen wij met Festina Lente bewust bij stilstaan en het publiek uitnodigen deze fijne eigenschappen van muziek te laten doorwerken.

Het concert brengt bestaande koormuziek, maar ook improvisaties door het koor en ook het publiek. Het programma zal erg gevarieerd zijn; van zachtzoete nummers tot muziek die swingt of rockt. De mensen die de workshop vooraf volgen, worden tijdens het concert uitgenodigd deel te nemen aan improvisatiemomenten.

An Meeusen leidt de workshop. Haar kamerkoor Pantarhei assisteert. De deelnemers werken aan in hun klank komen, het hoofd op “hold” zetten, geboorte geven aan de eigen stem en het aanwakkeren van de creativiteit via stemgebruik. De deelnemers kunnen zo proeven van wat klankbeleving nog meer kan zijn dan gewoon een lied zingen of beluisteren. Ze kunnen zelf ook beter invoelen wat het is om op het moment zelf iets te laten ontstaan en hun creativiteit te laten samenstromen met de mensen rondom hen. Iedereen, iedere stem is welkom. Wij creëren samen pure emotie, een heerlijk klankenbad.

Dagindeling:

9:30 Onthaal
10:00 Aanvang workshop Iriszaal
10:45 Deuren Iriszaal open
11:00 Aanvang Puur Zang
12:15 Einde Puur Zang
12:30 Aanvang lunch
13:15 Koffie en dessert in de Iris zaal

 

Koorlink Elzenveld Antwerpen 8/10/17

Op 8/10/17 verzorgt Kamerkoor Pantarhei concert binnen de welbekende reeks Koorlink. Dit wordt een programma Firesongs. Vuur staat voor passie, enthousiasme, leven, de oudste kracht aanwezig op aarde, liefde,… Kamerkoor Pantarhei brengt een programma waar oud en nieuw wordt gecombineerd en samengebracht. Zo worden er oeroude vurige teksten gebracht op muziek gezet door hedendaagse componisten.

Meer info heel gauw op http://www.koorlink.be/programma/

 

Advertenties