Dirigente An Meeusen

Reeds op 7-jarige leeftijd kreeg An Meeusen de smaak van zingen te pakken bij het jeugdkoor Scaldis Cantat. Zij behaalde in 2000 haar meestergraadsdiploma zang bij Lucienne van Deyck aan het conservatorium te Antwerpen.

Zij schoolde zich bij aan het Lichtenberger institut. Zij volgde ook lessen bij Anita Eggermont. Twee maal nam zij deel aan de Kurt Thomascursus te Utrecht. In 2011 volgde zij de applicatie-opleiding koordirectie aan het conservatorium te Utrecht waar ze haar diploma behaalde met de grootste onderscheiding.

An Meeusen geeft zangles, stemvorming, vocaal ensemble en koor aan de academie van Borgerhout en de Artesis-hogeschool.

Zij zong mee in verscheidene producties met Currende, Collegium Vocale, Soratea, Brussels Kathedraalkoor, het Goeyvaertsconsor, Reflection, Victoria Consort, poppentheater de Spiegel, de Capella van het Antwerps kathedraalkoor, etc. Momenteel zingt zij bij Studium Chorale.

An verleent reeds vele jaren haar medewerking aan (kinder-jeugd)korenweek(ends) van Koor en Stem.

17 jaar lang dirigeerde zij het jeugdkoor Carmina. Zij richtte het volwassenkoor Caljenté op, dat zij 8 jaar lang, tot juni 2014 dirigeerde.

In 2013 richtte zij Pantarhei op. Het is dit koor dat zij met hart en ziel op sleeptouw neemt en doorheen de parels van de klassiek-hedendaagse koormuziek leidt.

Advertenties